Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…


 
Την ώρα που διάφοροι, ο ένας μετά τον άλλο μιλάνε για την ανάγκη ενότητας, υπονοώντας συνεργασίας μεταξύ του λαού της ΑΕΚ και των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, ή των μπροστινών τους, ή των πισινών τους, δεν έχει σημασία, για τη σωτηρία της ΠΑΕ… Την ώρα που θα περίμενα οι υγιείς δυνάμεις στο οπαδικό κίνημα της ΑΕΚ να καλέσουν σε συστράτευση για να αντιμετωπιστεί από τώρα η νέα επίθεση των νέων(;) σωτήρων, να αναχαιτίσουμε τον εξευτελισμό της ιστορίας της ΑΕΚ. Βλέπω πρωτοσέλιδο στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα» τον φυσικό ηγέτη της ORIGINAL Δημήτρη Χατζηχρήστο να κρατάει το χέρι του Ξενιάδη πάνω από μια «χωριάτικη»και κάτι ποτήρια με ούζο! Δημήτρη μου ελπίζω και εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιήσεις, ότι στο τέλος θα συγκρουστούν οι δυνάμεις που κηρύσσουν την συνεργασία με τους εκμεταλλευτές της ΑΕΚ και κοιμίζουν τους οπαδούς της, με τις δυνάμεις που οργανώνουν την αντεπίθεση. Σύντομα όλοι θα κλιθούν να διαλέξουν στρατόπεδο. Ξανά ελπίζω και ξανά εύχομαι να κάνεις την σωστή επιλογή. Ο λαός της ΑΕΚ σε έχει ανάγκη στον ρόλο του λαϊκού ηγέτη, όχι στο ρόλο του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ.
Εσύ λες Δημήτρη μου ότι η σωτηρία της ΑΕΚ βρίσκεται στα χέρια του κόσμου της, αρκεί αυτός να αλλάξει νοοτροπία. Πως όμως αυτός ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία όταν βλέπει τον ηγέτη της μεγαλύτερης οπαδικής συλλογικότητας στην Ελλάδα, να παρέχει φωτογραφική στήριξη στον φίλο του Σαλιαρέλη; Όταν τον ακούει στο ραδιόφωνο να λέει (παλιότερα) ότι ο Αδαμίδης είναι καλό παιδί και προσπαθεί; Δεν είναι καλλιέργεια εφησυχασμού τέτοιες δηλώσεις; Δεν είναι παιχνίδι με το γεγονός ότι λίγοι θυμούνται σήμερα τι ειπώθηκε χτες;

 
Παράδειγμα: Ο Αδαμίδης,το καλό παιδί που προσπαθεί, στην τελευταία του συνέντευξη στη Nova και τον Γιάννη Καραλή, έλεγε: «Έχουμε αφήσει πίσω πληρωμές παικτών αλλά υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ πληρώνει στο άρθρο 44 και θα φτάσει να πληρώσει μέχρι και πέντε εκατομμύρια ευρώ για χρέη διοικήσεων της δεκαετίας του '90. Η ΑΕΚ πρέπει να πληρώνει τους φόρους της στην ώρα της, είναι πολύ βασικό αυτό.» Έρχεται τώρα ο μεγαλο-supporter Ηλίας Μπρουσιανός και με αφορμή την υπόθεση καταδίκης σε επτά μήνες φυλάκιση για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της Empire AE, που αφορά τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, μας λέει: «Πιστεύω ότι ο Αδαμίδης αδίκησε τον εαυτό του, επιλέγοντας αντί να πληρώσει υποχρεώσεις της ομάδας σε Εφορία και Δημόσιο να καλύψει μέρος των οφειλών προς τους παίκτες, με όλες τις συνέπειες». Τι έγινε ρε παιδιά; Εγώ κατάλαβα ότι τελικά ο Αδαμίδης, το καλό παιδί που προσπαθεί δεν πλήρωσε ούτε τους παίκτες, ούτε την εφορία και το δημόσιο! Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο;
 
 
Μα που πήγαν τα λεφτά,που λέει και Γιώργος ο Παπανδρέου ο δεύτερος! Ειπώθηκε στην τελευταία Γ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ: 185 εκατομμύρια ευρώ διαχειρίστηκε η διοίκηση της ΠΑΕ από το 2004 ως το 2008. Κι όμως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που λένε: «μακάρι να βρισκότανε ένας χριστιανός να βάλει 100 μύρια να τελειώνουμε» εδώ ρε μάγκες παραλίγο να μπουν 200 και είμαστε ακόμα στην αρχή, με τα 100 θα τελειώνουμε; Οι αυταπάτες της εξουσίας του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύπτονται ηδονικά σε περιόδους κρίσης. Αξιοποιούν τα χάλια τους για να δείξουν πως υπάρχει ελπίδα για την ΑΕΚ μέσα από την επιλογή μεγαλομετόχου.

 
Με αυτά και με αυτά παρακολουθήσαμε την παράσταση: -Οι «σωτήρες» μας τελείωσαν, ζήτω οι «σωτήρες»- Σήμερα ο Ξενιάδης, χθες ο Μπαϊρακτάρης, αύριο κάποιος άλλος. Και φυσικά ο παραδοσιακός διαγωνισμός Ντεμικών - αντιΝτεμικών, για το ποιος έχει την καλύτερη πρόταση για το γαλβάνισμα των αλυσίδων που δένουν την ΑΕΚ στο αδιάβατο τώρα πια μονοπάτι της εμπορευματοποίησης, έχει κοινό παρονομαστή την υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον Αθλητισμό, το Ποδόσφαιρο, την ΑΕΚ. Οι προσαρμογές τους σ' αυτόν τον κοινό παρονομαστή ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας είναι καθημερινές. Κι αυτό είναι αξίωση των αφεντικών του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου προς το τεχνοκρατικό - χαρτογιακάδικο προσωπικό της ΠΑΕ ΑΕΚ που με την σημαία του Νικολαΐδη, ή του αντιΝικολαΐδη ή του Μελισσανίδη, η της «Λαϊκής Βάσης» έχει αναλάβει να κάνει τη δουλειά: Να εγκλωβίσει μεγάλες μάζες υγιών οπαδών που προς στιγμήν έδειξαν, δείχνουν και με αυτά που θα ζήσουμε θα ξαναδείξουν τάσεις, απεγκλωβισμού από την κατάρα της ΑΕΚ –Εταιρεία.

 
Οι Νικολαϊδικοί και οι αντιΝικολαϊδικοί μου θυμίζουν τους Μνημονικούς και αντιμνημονιακούς, που συγκαλύπτουν το γεγονός ότι αυτό που ζούμε είναι η κρίση του καπιταλισμού. Αυτή η κρίση είναι που φέρνει το μνημόνιο, είναι ο καπιταλισμός που φέρνει φτώχεια, είτε υπάρχει μνημόνιο όπως στη χώρα μας, είτε δεν υπάρχει όπως στη Γερμανία που με φουλ ανάπτυξη ο κατώτερος μισθός συμπιέζεται στα 1100 ευρώ, άρα εκεί πρέπει να συγκεντρωθούν τα πυρά των εργαζομένων. Μιλάνε για ανατροπή του μνημονίου ή καλύτερη διαχείρισή του, κρύβοντας ότι η μοναδική λύση είναι η ανατροπή της εξουσίας των μεγάλων αφεντικών. Έτσι και οι οπαδοί ή οι «εχθροί» του Νικολαΐδη, συγκαλύπτουν το γεγονός ότι αυτό που ζούμε στην ΑΕΚ είναι η κρίση του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου το όποιο παρεμπιπτόντως να πούμε ότι είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού. Εκεί βρίσκεται η αιτία όλου του κακού και όχι στον Ντέμη.
 
 

Οι αντιθέσεις του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν φέρνουν ευημερία για την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, αντίθετα προαναγγέλλουν δεινά καθώς οι σύλλογοι όταν είναι ιδιοκτησία αυτού ή του άλλου μεγαλοκαρχαρία καλούνται να παίξουν κορόνα - γράμματα την ύπαρξη τους ανάλογα με τις ορέξεις του «Πατερούλη».Τα παραδείγματα πολλά: δείτε που κατάντησε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ όταν ο μεγαλοβιομήχανος Φιλίππου είδε ότι δεν προχωράνε τα σχέδια του για την εκμετάλλευση του γηπέδου,την παράτησε λες και ήταν σουβλατζίδικο στην οδό Σωκράτους. Ο Άρης του Κοντομηνά,ο Ηρακλής του Μυτιληναίου και γιατί όχι ο Παναθηναϊκός, που όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι άλλο από την ενασχόληση μαζί του, τον παρέδωσε στον «αστερισμό» της μάχης για την εξασφάλιση της δανειοδότησης.

 
Για τους οπαδούς η μόνη επιλογή είναι να αξιοποιήσουν οργανωμένα τις αδυναμίες στην αλυσίδα της εξουσίας των ΠΑΕ για να τη σπάσει. Στο βαθμό που η ΠΑΕ ΑΕΚ συνιστά έναν τέτοιο αδύναμο κρίκο, για τους οπαδούς της ΑΕΚ είναι αναγκαστικό να σπάσουν αυτόν τον κρίκο,όχι να δεθούν ισχυρότερα στην αλυσίδα. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν όσοι με σημαία την ενότητα σπέρνουν αυταπάτες. Στο σύνολό τους οι δυνάμεις υπεράσπισης του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου τρέχουν να προλάβουν. Άλλοι με επίκληση της «καλής επιχειρηματικότητας» κι άλλοι προσφέροντας διέξοδο στην κρίση με προτάσεις «ευθύνης» και «ενότητας» που στέλνουν δεμένους τους οπαδούς στον ντορβά.

 
ΥΓ . Όποιος πολεμάει την ORIGINALπολεμάει την ΑΕΚ. Η καλόπιστη κριτική όμως δεν είναι πόλεμος. Αντίθετα η κολακεία,να βλέπεις το «στραβό» και να κάνεις ότι δεν το βλέπεις, είναι πόλεμος και μάλιστα στην πιο ύπουλη μορφή του.

Σχόλια