Είναι και κάποιοι που έφυγαν νωρίς


Παίκτης της Λοκομοτίβ Πόβντιβ είναι οριστικά ο δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ Ηλίας Κυριακίδης. Δε θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του πιτσιρικά τότε Ηλία όταν μετά το τελευταίο παιχνίδι του στον Ιωνικό, έτρεξε να βρεθεί κοντά στην εξέδρα με τους οπαδούς της αγαπημένης του ΑΕΚ. Όταν του ανακοινώθηκε τότε ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρετε για αυτόν ενθουσιάστηκε πολύ και ακύρωσε όλα όσα είχαν να κάνουν με την αναμενόμενη μεταγραφή του στην Σιένα. Υπέγραψε το συμβόλαιο σε 30 δευτερόλεπτα χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αποχαιρετιστήρια  ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Εργοτέλη «Αlternatives»
 «Δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις για παίχτες της ομάδας μας όταν αποχωρούν. Πεποίθησή μας είναι, ότι μόνος αναντικατάστατος είναι ο κόσμος και η ιστορία του Εργοτέλη! Αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση, γιατί ο ίδιος ο Ηλίας Κυριακίδης αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, που θέλει τους ποδοσφαιριστές, ήρωες εντός των 4 γραμμών του γηπέδου και αποστειρωμένους από την κοινωνία.
Ο Ηλίας για εμάς αποτελεί προσωποποιημένη έκφραση της ιδέας του Εργοτέλη. Ποδοσφαιριστής που εκτός από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες, διακατέχεται από ήθος, πάθος και κοινωνικές ευαισθησίες. Οραματίζεται όπως κι εμείς μια κοινωνία αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ισότητας και μέσω του ποδοσφαίρου και της ομάδας Hasta la Victoria siempre που είναι μέλος, δίνει αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την εξαθλίωση, που φουντώνουν στις μέρες μας. Στον Εργοτέλη γεφύρωσε ένα χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην εξέδρα και τους παίχτες και αποτέλεσε πρότυπο για τις επόμενες γενιές παιχτών.
Καλή συνέχεια Ηλία! Η Κρήτη είναι πλέον πατρίδα σου και σε περιμένουμε πίσω για να χτίσουμε μαζί τον Εργοτέλη που ονειρευόμαστε, τον Εργοτέλη του μέλλοντος βγαλμένο από το ένδοξο παρελθόν του, κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Κράτα τη γροθιά ψηλά για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, μια κοινωνία με αγώνες. Venceremos!».
Το δικό μου σχόλιο είναι ότι ο Ηλίας ήταν η «περίπτωση» ποδοσφαιρικής προσωπικότητας που το «σύστημα» απεχθάνεται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ίσως αυτό να είναι και μια από τις αιτίες που ο Ηλίας δεν έκανε την καριέρα που θα του άξιζε. Ένα δεύτερο σχόλιο. Παρ’ ότι είμαι από τους «ευλογημένους» ανθρώπους που μεγάλωσα με τις ιδέες της ΑΕΚ, που ωρίμασα παρακολουθώντας έναν σύλλογο που ο αθλητισμός ήταν ένα μόνο κομμάτι της κοινωνικής του υπόστασης. Παρ’ ότι είμαι οπαδός της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου. Της μοναδικής ομάδας που έδωσε ποδοσφαιρικό αγώνα σε εμπόλεμη ζώνη. Παρ’ ότι στην οικογένεια της ΑΕΚ έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε με την μεγαλύτερη συλλογικότητα οπαδών στην Ελλάδα, με πολύμορφη δράση, την ORIGINAL 21… Ομολογώ ότι την ανακοίνωση των «Αlternatives» την ζήλεψα!
ΥΓ. Αποχαιρετάμε τους δικούς μας, αποχαιρετάμε και τους «ξένους»! τι γίνεται ρε;

Σχόλια