Οικαλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη



Η μυθική Αριάδνη είναι πριγκίπισσα της Κρήτης, αδελφή της Φαίδρας, κόρη του βασιλιά Μίνωα και της σκανδαλώδους βασίλισσάς του, της Πασιφάης. Η βασίλισσα συνουσιάστηκε με έναν ταύρο και γέννησε τον Μινώταυρο, ένατέρας με κεφάλι ταύρου και σώμα ανδρός. Τον κρατούσαν αιχμάλωτο μέσα σε ένα λαβύρινθο που είχε φτιάξει ο αρχιτέκτονας Δαίδαλος. Για να ταΐσουν τον Μινώταυρο, οι Κρήτες εισέπρατταν από τους πολίτες της Αθήνας, του κατακτημένουεχθρού τους, ένα εξωφρενικό ετήσιο τίμημα, το οποίο αποτελούσαν νέοι και κόρες. Ο Θησέας αποφάσισε να καταστρέψει τον Μινώταυρο και να απελευθερώσει την Αθήνα. Όταν έφτασε ο Θησέας στην Κρήτη, η Αριάδνη τον ερωτεύτηκε και έπεισε τονΔαίδαλο να του παρέχει οδηγίες για να βρει τον δρόμο του μέσα στον λαβύρινθο. ΟΔαίδαλος έδωσε στην Αριάδνη έναν μαγικό μίτο, τον οποίο ο Θησέας θα μπορούσε ναδέσει στην κολόνα της πύλης στην είσοδο του λαβύρινθου και να τον ακολουθήσειως την έξοδο, μόλις σκοτώσει τον Μινώταυρο. Σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία της Αριάδνης, ο Θησέας υποσχέθηκε να την πάρει μαζί του στην Αθήνα και να την παντρευτεί. Την εγκατέλειψε όμως στο νησί της Νάξου. Η Αριάδνη ξύπνησε από τον ύπνο της καιείδε τα πανιά του να χάνονται στον ορίζοντα.

Προσέχετε αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες γιατί η Αριάδνη είναι μύθος. Η ΑΕΚ όμως είναι μυθική πραγματικότητα και οι συνέπιες από τον «Θησέα» που έρχεταικαι ξαναέρχεται με διάφορες μορφές, για να την «σώσει» να της υποσχεθεί «μόνη ξανάδεν θα σ’ αφήσω» λίγο πριν την εγκαταλείψει, θα είναι επώδυνες, μπορεί και καταστροφικές.

Την ώρα που απ’ άκρη σ' άκρη στην πατρίδα μας που αδιαπραγμάτευτα ανήκει στην «Ευρώπη της ευημερίας των λαών» απλώνονται τα συσσίτια. Απλώνονται και αυτοί που έχουν κάτι εκ. ευρώ περίσσεμα για να ταδ ώσουν να τα διαχειριστεί ο Νικολαΐδης και να ξανασώσει την ΑΕΚ. Περίεργο; Την ώρα που οι πάντες ομολογούν, ότι η κρίση είναι πανταχού παρούσα. Την ώρα που τα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία μαρτυρούν πως η κρίση αγκαλιάζει τώρα πια ακόμα και την Κίνα. Ο Ντέμης έχει καβαλήσει ένα αεροπλάνο και πετάει από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αγγλία, μέχρι Νότιο Αφρική έφτασε. Περίεργο; Μόνο τα χρήματα που έδωσε για τα εισιτήρια να μάζευε καμιά τρύπα θα την έκλεινε!



Σ' αυτό το διεθνές πλαίσιο, οι ντόπιοι υπερασπιστές του κερδοσκοπικού ποδοσφαίρου, επιμένουν να μιλούν για αυτούς ή τους άλλους χειρισμούς που δήθεν θα φέρουν την σωτηρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΠΑΟ, της ΠΑΕ Άρης κτλ.

Και μην νομίζετε ότι τα πράγματα στην ΑΕΚ είναι χειρότερα. Όχι. Στον Άρη της λαϊκής βάσης. Της λέσχης φίλων Άρη. Του σχεδίου σωτηρίας που είχε εμπνευστεί ο μεγάλος σωτήρας των ΠΑΕ, Μιχάλης Τροχανάς. Εμφανίστηκε κάποιος Φερνάντο Πλα να πει στα Αρηανά ότι διατίθεται να καταβάλει άμεσα 1 εκατομμύριοευρώ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ και πως αν του ζητηθεί έξτρα «μαρούλι». Λεφτά υπάρχουν! Τοκορυφαίο είναι ότι δεν έχει καμία απαίτηση. Κάνει χάρη στον φίλο του Γιαννάκη τον Κόντη. Σημειώστε κάτι πολύ σημαντικό. Ο Φερνάντο Πλα είναι αντιπρόεδρος της Morgan Stanley, που χρώσταγε η ΑΕΚ και καθάρισε ο Παππάς, χωρίς να μάθουμε ποτέ πως καθάρισε. Με Azzax με χλωρίνη με τι; Γιατί αυτός με την ευκολία που μοιράζει χρήματα μπορεί να του έδωσε κιόλας του Πετράν και να του είπε κι ευχαριστώ!

Προσοχή στα ρεπορτάζ αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ. Και αυτά που εκπορευόντουσαν από την προηγούμενη κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ και αυτά που εκπορεύονται από την τωρινή και αυτά που θα έρθουν από την επόμενη. Τα ρεπορτάζ των αδελφών μας των ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ειδικά των γνωστών φίλων του Νικολαΐδη γίνονται απλά για να σε εγκλωβίσουν. Να σε φυλακίσουν στην αναμονή της ψεύτικης ελπίδας ώστε να αποτραπεί πάση θυσία το ξύπνημα της συνείδησης σου. Αυτό είναι και το μοναδικό πράγμα που τρέμουν!!!



Χτες ήταν ο Μελισσανίδης, που από μέρα σε μέρα έμπαινε για να αλλάξει την μοίρα της ΑΕΚ. Σήμερα είναι ο Ντέμης που όμως από μόνος του δεν κάνει και πολύ κούκου στην μάζα, οπότε του φτιάχνουμε και το σενάριο: «έχει από πίσω δυο, τρεις μεγιστάνες που δεν τους λέμε ποιοι είναι… αλλά άμα τους πούμε θα πέσουν τατσιμέντα». Πρέπει να 'χει κάποιος ικανότητες χαρτοπαίχτη για να μπορεί στοιχειωδώς να τους παρακολουθεί στο τζογάρισμα που κάνουν με τα συναισθήματα του λαού της ΑΕΚ. Μόνο που η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μας και η ζωή των ανθρώπων δεν είναι τζόγος. Χτες, για παράδειγμα η Εφορία έστειλε εξώδικο στην ΑΕΚ με το οποίο ζητεί την άμεση καταβολή της οφειλής για το άρθρο 44 ούτως ώστεν α μην κινηθεί νομικά κατά της ΠΑΕ και προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων! Πρόκειται για ένα χρέος ύψους 1.250.000 ευρώ και αναρωτιέμαι αφού ο Ντέμης έχει ήδη μαζέψει 4 εκ. ευρώ και ετοιμάζεται να μαζέψει άλλα τόσα, γιατί δεν πάει στην εφορία να τους «σκάσει στη μούρη» αυτό το ψωρο 1,2 εκ. ευρώ να τον αφήσουν ήσυχο να συνεχίσει στον δρόμο για την σωτηρία της αγαπημένης του ΠΑΕ ΑΕΚ; Ε;

Μπορεί η καραμέλα της ενότητας να έχει πέραση, εγώ όμως βλέπω μια αναμέτρηση. Σε αυτήν την αναμέτρηση βλέπω πάλι τον ανάπηρο ΑΕΚτζή διανοούμενο και παραφράζοντας το κατά Ματθαίον όταν γράφει για τα μειονεκτήματα του πλούτου, αλήθεια σας λέγω ότι δύσκολα διανοούμενος ΑΕΚτζής θα μπει εις την βασιλείαν της ιδέας ΑΕΚ. Πάλι σας λέγω ότι είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας παρά διανοούμενος να μπει στο βασίλειο του λαού.

«...και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του/
και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη/
και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη/
εκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό/
εκείνοι που κηρύττουν ειρήνη δεν έχουν ειρήνη/
εκείνοι που κηρύττουν αγάπη δεν έχουν αγάπη...».
Από το ποίημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι «Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους»

Σχόλια