AEK LIVE: Η διαχείριση ενός προβλήματος δεν το έλυσε ποτέ


AEK LIVE: Η διαχείριση ενός προβλήματος δεν το έλυσε ποτέ

Η μια είδηση λέει ότι στο... βουνό των οικονομικών προβλημάτων που ήδη αντιμετώπιζε ο Άρης, προστέθηκε χτες άλλο ένα. Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έκανε δεκτή την προσφυγή του Μ. Σηφάκη και του επιδίκασε όλο το ποσό των 980.000 ευρώ που ζητούσε. Υπενθυμίζω ότι η ΠΑΕ Άρης έχει διοίκηση λαϊκής βάσης, εμπνευσμένη από τον Μιχάλη Τροχανά. Ενδεικτικό για το πόσο μπορούν να αποτελέσουν λύση παρόμοια μορφώματα, όσο ο λαϊκός παράγοντας αφήνει την ζούγκλα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου στο απυρόβλητο.


Η άλλη είδηση λέει ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό στάτους κβο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που είχαν επιβάλλει τα επιχειρηματικά συμφέροντα τον τελευταίο καιρό ολοκληρώθηκε και τυπικά χτες με τη μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο νέο φορέα «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Έπειτα από 33 χρόνια ιδιοκτησίας η πρώτη πλευρά παραχώρησε τις μετοχές, που αντιστοιχούν στο 54% της ΠΑΕ, χωρίς ανταλλάγματα. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, εκείνο που παραμένει σε πρώτο πλάνο είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσης της μάζας των φιλάθλων, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, αφού και η νέα πλευρά ακολουθώντας την μόδα της εποχής, κάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να συνεισφέρουν προκειμένου η εταιρεία να γλυτώσει από τα χρέη που οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν.


Από μια πρώτη ματιά σε κάθε είδηση που αφορά τις ομάδες παρατηρούμε ότι όλα τα συγκροτήματα του αθλητικού Τύπου και κατά συνέπεια οι ΠΑΕ που τους αντιστοιχούν έχουν εκπροσώπηση σε κάθε κατάσταση διαχείρισης που προκύπτει σε αυτές. Μ' αυτό το δεδομένο είναι εξασφαλισμένη και η συναίνεση των οπαδών, αλλά και η συναίνεση των διαφόρων ομάδων εξουσίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Βεβαίως και δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι. Έτσι συμβαίνει παντού όπου μοιράζονται «πίτες»!

Σχόλια