Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ιδιοκτησία της Morgan Stanley;


Όταν η διοίκηση Νικολαΐδη εξασφάλιζε για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 17 Μαΐου 2006 το ομολογιακό δάνειο των 9 εκατ. ευρώ από τη Morgan Stanley, κάποιοι, λίγοι, είχαν επισημάνει τους κινδύνους αυτής της κίνησης. Οι «πολλοί» μιλούσαν για μια «κίνηση-ματ» με την οποία θα λύνονταν μια σειρά σοβαρών οικονομικών ζητημάτων.

Από τον περασμένο Μάρτιο το ομολογιακό δάνειο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και ελάχιστοι από τους τότε «πολλούς» γνωρίζουν τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κανένας από τους «πολλούς» δεν αναρωτήθηκε ποτέ, πώς δέχθηκε μια τράπεζα κύρους να δανειοδοτήσει το 2006 μια ανώνυμη εταιρεία, με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, με το διπλάσιο ποσό των 9 εκατ. ευρώ;

Πιο είναι το τίμημα για να παραβλεφθεί από τα στελέχη της Morgan Stanley το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν διαθέτει πάγια περιουσιακά στοιχεία;

Επίσης, γνώστες του αντικειμένου διερωτώνται ακόμη και σήμερα, για ποιο λόγο οδηγήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ στη λύση του ομολογιακού δανείου. Δηλαδή, αντί να πάρουν τα χρήματα απευθείας από τα ταμεία της Morgan Stanley, η τράπεζα προχώρησε στην έκδοση ομολόγων αξίας 9 εκατ. ευρώ.

Με αυτά και, με αυτά, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι όμηρος και έρμαιο στις ορέξεις της Morgan Stanley!

Σχόλια