Η ΑΕΚ υπάρχει ακόμα, εκεί που δεν υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες


Αυτή η τεράστια χαρά που μας χάρισαν τα παιδιά του Χάντμπολ ήρθε κι έδεσε νοερά με τις πρώτες ευωδιές της άνοιξης και αν την αφήσουμε να φωλιάσει στην ψυχή μας μπορεί να μας ταξιδέψει. Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει, κανείς δεν μπορεί να μετριάσει αυτή την ευχαρίστηση που μπορούμε να νιώσουμε από ερασιτέχνες αθλητές που παίζουν καθαρά και μόνο για τη φανέλα και τον κόσμο της ΑΕΚ. Μη χαρίζεσαι αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, σε κανέναν άνευ όρων και μη χάνεις άσκοπα τον καιρό σου ακούγοντας ότι σου τσαμπουνά ο καθείς. Θυμήσου πως ότι δοξάζει τα σύμβολα και τα χρώματα της ΑΕΚ αξίζει την αγκαλιά του λαού της, απομακρύνσου μαζί με τα αδέλφια σου στο σούρουπο και άσε τους πνιγμένους στα τετριμμένα υστερικούς πανηγυρτζήδες της Ομόνοιας που περνούν δίπλα σου να αγνοούν την ύπαρξή τους, τη μοίρα τους, και να χαίρονται για μια οικογένεια που ενώ κατάστρεψε ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ στο βωμό της κυριαρχίας της, τώρα ετοιμάζετε απ’ ότι μαθαίνω να τους αφήσει χωρίς πατερούλη. Είναι πολύ σημαντικό, αν δεν μπορείς από την θέση του οπαδού ν’ αλλάξεις την σαπίλα του επαγγελματικού αθλητισμού, κοίταξε τουλάχιστον μην και σ’ αλλάξει αυτή.





Πάρε όλα όσα οι άλλοι θεωρούν τελείως ασήμαντα και φύτεψέ τα, κάνοντάς τα σημαντικά. Ασήμαντο θεωρούσε και η μεγάλη μάζα των Αεκτζήδων το άθλημα του Χάντμπολ και να που έφτασε η μέρα που ο Μπακαούκας και η παρέα του, να γίνουν οι αγαπημένοι των Αεκτζήδων. Και πού ’σαι αδελφέ οπαδέ της ΑΕΚ; Μην κρύβεις τα ελαττώματά σου. Μπορείς άνετα να τα μετατρέψεις σε χαρίσματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπω που μας δίδαξε η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Χάντμπολ 2011. Απομακρύνσου από τα ψεύτικα είδωλα, τις παραφουσκωμένες κλώσες και τους κόκορες της συμφοράς του κερδοσκοπικού αθλητισμού. Γίνε φίλος με την οργή. Οργή για όσους εκμεταλλεύονται την ΑΕΚ και τον λαό της. Οργή για όσους στέλνουν συγχαρητήρια στην ομάδα Χάντμπολ, την ίδια ώρα που ψάχνουν νομικίστικους τρόπους για να μην δώσουν το ελάχιστο 10% στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οργή για όσους εκφέρουν άποψη ενώ δεν έχουν γνώμη, αναπαράγοντας σαν παπαγαλάκια τις θέσεις της ΠΑΕ. Οι πιο πολλοί, σήμερα στον «πλανήτη» ΑΕΚ, μιλούν έτσι απλά… μόνο και μόνο για να ’χουνε κάτι να πούνε. Στο χέρι σου, είναι, λοιπόν, αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, να μη γίνεις κι εσύ σαν όλους αυτούς. Γιατί απλούστατα βαθιά μέσα σου δεν θα είσαι εσύ, αυτό που πραγματικά είσαι. Ψάξε, λοιπόν, στον εσωτερικό σου κόσμο και μην προσποιείσαι για να αρέσεις στους συνωμότες του «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», οι οποίοι ούτως ή άλλως θα σε χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι και μετά θα σε πετάξουν. Ελευθερώσου από τα δεσμά του lifestyle – εμπορευματοποιημένου – κερδοσκοπικού, αθλητισμού και στρέψου προς άλλες πηγές έμπνευσης, πιο ευγενικές, πιο ήπιες.




Άνοιξε τα μάτια σου και μεμιάς κλείσε τους διακόπτες όλων των μέσων που σε βομβαρδίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς με ανακυκλωμένα και κλωνοποιημένα σκουπίδια συμφοράς και μιζέριας, ενός αθλητισμού που προσπαθούν να γυαλίσουν για να μην σε ενοχλεί η μπόχα της εμπορικής εκμετάλλευσης. Απέρριψε όλους τους δήθεν ήρωες και ρήτορες των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και λοιπών συγγενών. Μην κολλάς σε ξένες οικογένειες. Οι οικογένειες των μεγαλοκαρχαριών είναι ξένες για τους οπαδούς, εκτός από αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους ιδιωτικό στρατιώτη του κάθε χοντρού με κότερο και πούρο. Μάθε επιτέλους πως όταν κοιτάς κάτι πρέπει και να το βλέπεις. Δεν σε αφορά απλώς το μπανιστήρι. Αυτό άστο σε αυτούς που το έκαναν επάγγελμα. Ο επαγγελματικός αθλητισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Όταν φτάνει κανείς στο χείλος του γκρεμού, δύο τινά υπάρχουν: ή θα πέσει με τους άλλους, χωρίς να ξέρει, ο άμοιρος, το γιατί, ή θα βουτήξει βαθιά μέσα του για να βρει το νόημα της πτώσης. Η οπαδική φύση δεν αναζητεί μόνο την ηδονή της νίκης. Είναι φορές που κάτι τέτοιο αποτελεί πλεονασμό, άρα υπόσχεση δίχως αύριο, δίχως μέλλον. Όχι, δεν παριστάνω τον ηθικολόγο σε μια εποχή ανήθικη, απλώς πιστεύω ότι μπορείς να αξιολογήσεις οτιδήποτε οδυνηρό για να καταλάβεις την ουσία και το νόημα της ύπαρξης της ΑΕΚ. Τοποθετήσου, λοιπόν, σωστά στον χώρο και στον χρόνο και όχι σε κάποιο σύνδεσμο φιλάθλων που κάνει γλυκανάλατους διαλόγους με τους διαχειριστές της ΠΑΕ. Δικαίωμά σου είναι να απέχεις από την κοσμάρα που βρίσκονται οι άλλοι. Ο πλούτος του νου σου, σου δίνει να καταλάβεις πώς έγινε και έφτασε η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ να τερματίζει 23! Βαθμούς πίσω από την φυσική της θέση, γι’ αυτό μην τα ξεφτιλίζεις όλα για τριάκοντα αργύρια.




Οι πρόγονοί μας, οι ιδρυτές της ΑΕΚ είχαν πολύ λιγότερα αθλητικά μέσα από εμάς, όμως δεν κατάντησαν τόσο χαμένοι και δυστυχείς όσο οι νοσταλγοί του ΦΑΓΕ. Εκείνου που ουσιαστικά έστειλε την μπασκετική ΑΕΚ στην Α2. Οι πρόγονοί μας, οι ιδρυτές της ΑΕΚ, σμίλευαν τα όνειρά τους με τα ίδια τους τα χέρια. Οι πρόγονοί μας, οι ιδρυτές της ΑΕΚ, άγγιζαν την ουσία των πραγμάτων διότι είχαν στερηθεί από αξίες, δεδομένες για εμάς σήμερα, όπως η ελευθερία, την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζουμε σαν κάτι το εντελώς ξένο. Εφόσον είσαι ελεύθερος, φίλε μου και αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, επέλεξε την ΑΕΚ που γουστάρεις εσύ και όχι αυτή την ψεύτικη ΑΕΚ που σου πετάνε στα μούτρα αυτοί οι λιμοκοντόροι της ΠΑΕ, επιβάλλοντάς σου μάλιστα να τη δεχτείς από πάνω και ως δώρο, του κάθε Παππά και του κάθε Διάκου, Τίγρη και Αρκούδας.




Η όλη ουσία και το νόημα βρίσκονται γύρω σου. Είναι παντού, όπου κι αν κοιτάξεις. Είναι μέσα στην ψυχή σου, στην καρδιά σου. Ακόμα κι αν πιστεύεις πως η ΑΕΚ τώρα πια βρίσκεται μέσα σ’ έναν δαίδαλο, μη φοβηθείς. Βρες την πηγή, και οδήγησε την εκεί να πιει, να ξεδιψάσει. Μην αποφεύγεις τα δύσκολα με την πρώτη. ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα. Πάλεψέ το όσο αντέχεις γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Και τότε, σαν ελεύθερος και συνειδητοποιημένος οπαδός, θα αισθανθείς την ευχαρίστηση της επιλογής. Την ευχαρίστηση της αληθινής ΑΕΚ. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι κι από τον πόνο μπορεί άνετα να γεννηθεί ευτυχία και καμιά φορά μάλιστα υπέρτατη. Κάπως έτσι δεν γεννήθηκε και η ΑΕΚ;

Σχόλια