Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη Κουκουλάκη

Όταν δεν αξίζει αυτό που ζήσαμε στο γήπεδο να το διηγηθούμε, είναι σαν να μη το ζήσαμε ποτέ. Γι’ αυτό οφείλουμε σαν οπαδοί της ΑΕΚ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη Κουκουλάκη που κατάφερε να κουκουλώσει την ανυπαρξία του προϊστάμενου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, κάνοντας ένα παιχνίδι που θα το είχαμε ήδη ξεχάσει, σημείο αναφοράς για πολλά – πολλά χρόνια.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εξαφανίσει την ΑΕΚ που αγαπήσαμε παιδιά. Είμαστε ακόμη τουλάχιστον 4.500 ζωντανοί οπαδοί, τόσοι θα βρεθούν στον Βόλο. Είμαστε ακόμη ζωντανοί κι ότι ζούμε είναι αληθινό. Ψεύτικη είναι η συνομοταξία των ΠΑΕ. Ψεύτικες είναι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών - ιδιοκτητών - μεγαλομετόχων στις ΠΑΕ. Τα πρόσωπα και οι αφορμές μπορεί να αλλάζουν αλλά το εφαλτήριο ποτέ. Είναι πολλά τα διακυβευόμενα συμφέροντα.



Εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραχαραχθεί και να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ΑΕΚ. Με την πίστη πως ότι έχει υπάρξει αληθινά δεν γίνεται να χαθεί, θα το βρουν μπροστά τους φωτεινό οι επόμενοι, οι οπλισμένοι με μνήμη και γνώση. Γιατί το εκ των υστέρων του σήμερα είναι το εκ των προτέρων του αύριο, που κάθε μορφής εξουσίες του χρήματος το αφαιρούν λίγο – λίγο και το καθιστούν σκοτεινό και γκρίζο για τους νέους οπαδούς, ασκώντας τους με κάθε τρόπο ιδεολογική τρομοκρατία, πως τίποτα δεν γίνεται και πως κάθε κίνηση λαϊκής κυριαρχίας στην ΑΕΚ είναι καταδικασμένη προκαταβολικά να αποτύχει, όπως έγινε και στο παρελθόν, αντιπαραθέτοντας τη ματαιότητα ως δικαιολογία και άλλοθι για να επικρατήσουν η αδράνεια, ο οχαδερφισμός, ο άκρατος ατομικισμός, η γενική απογοήτευση και η νοοτροπία της εποχής, που πλασάρετε ως ιδεολογία. «ο σώζων εαυτόν σωθήτω και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έτσι είναι η κοινωνία η μπαμπέσα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει μπέσα»



Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που πριν γίνει μεγαλομέτοχος στην ομάδα του Βόλου ήταν φανατικός οπαδός του Πανιώνιου, μίλησε στο «gazzetta.gr» για κόντρα του με 50 - 100 οργανωμένους του Πανιωνίου δηλώνοντας: «... ουσιαστικά πρόκειται για παιδιά που χρηματοδοτούνται από τον νυν μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Κώστα Τσακίρη». Ο Κώστας Τσακίρης, ένα «κόσμημα» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι αυτός που πρόσφατα είχε δηλώσει στο «NovaΣΠΟΡ FM» για την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου Νέας Σμύρνης στην ΑΕΚ: «Είμαι φανατικά ενάντια στο να δώσουμε το γήπεδο. Είναι εξευτελιστικό να παραχωρήσουμε το γήπεδο. Ξεφτιλιζόμαστε ως Πανιώνιος. Εγώ είμαι πρώτα Πανιώνιος και μετά τσάτσος στο ποδοσφαίρου» κρατήστε αυτό το «εγώ είμαι πρώτα Πανιώνιος» γιατί δεν αποκλείετε σε λίγα χρόνια να τον δείτε μεγαλομέτοχο στην Νίκη Βόλου, να κάνει κόντρες με τον Αχιλλέα. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός,που πριν γίνει ατρόμητος ήταν Χαλκηδόνα, ανακοινώνοντας πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Σουπερ Λιγκ μίλησε για «εξωθεσμικά κέντρα του ποδοσφαίρου», και για «παράγοντες με ελαστικές συνειδήσεις»...



Ουδείς ασχολήθηκε με τα δρώμενα ή τα λεγόμενα και βέβαια κανείς δεν είχε συνέπειες… Για να βασιλεύει η καχυποψία, να μην εμπιστεύεται κανείς κανέναν και να κυριαρχεί η μανία της επιτυχίας πάση θυσία, ο νεοπλουτισμός του ποδοσφαίρου, που δεν ορρωδεί προ ουδενός και διαβρώνει συνειδήσεις, αποσαθρώνει την κοινωνία του ποδοσφαίρου, επιβάλλει το κιτς, με αποκορύφωμα τις φανέλες που μοιάζουν με διαφημιστικό ταμπλό, αποπολιτικοποιεί το οπαδικό κίνημα γιατί αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος, η μεταφορά της οργής του λαού μέσα στα γήπεδα. Προβάλουν και αναδεικνύουν αξίες και πρόσωπα χαζοχαρούμενα, που πιστεύουν πως ότι γυαλίζει αυτό αξίζει και πουλάνε λαϊφστάιλ με προϊόντα από τα aekshop, μούρη και επίδειξη από το παρκινγκ των VIP μέχρι την είσοδο στα ακριβά μαξιλαράκια των επισήμων, ως καλολογικά στοιχεία του συστήματος των διάφορων αυτοαποκαλούμενων
Supporters και τις κοινωνίας του θεάματος με την ψευδαίσθηση του πλούτου, της ευτυχίας και της εικονικής πραγματικότητας.



Όλα αυτά που ακούγονται για αγωγές, για ηθικές βλάβες, διαφυγόντα κέρδη και Αστικούς Κώδικες είναι πολύ «χαριτωμένα» και επικοινωνιακά. Όμως, η βασική αιτία που οξύνει το πρόβλημα της διαιτησίας, είναι το γεγονός ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες, δυστυχώς και η ΑΕΚ, ανήκουν πια στην ιδιοκτησία επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι μεταφέρουν και το μεταξύ τους ανταγωνισμό στα γήπεδα, η λεγόμενη προστασία της επένδυσης αν έχετε ακουστά. Οι Κουκουλάκηδες και οι Δαλούκες είναι παράγωγα της επιχειρηματικής δράσης που στέκεται στη σέντρα περιμένοντας το πρώτο σφύριγμα για να σαρώσει για άλλη μια φορά τα κέρδη. Καμιά ελπιδοφόρα προοπτική δεν αναμένεται όσες αγωγές και να γίνουν, όσοι Κουκουλάκηδες και να καρατομηθούν, όσο οι νόμοι της αγοράς λειτουργούν και καθορίζουν το παιχνίδι. Λύσεις για μια άλλη πραγματικότητα μπορούν να πραγματωθούν μόνο με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο. Φυσικά τέτοιες διαδικασίες δεν μπορεί να τις δρομολογήσει καμία ΠΑΕ, ούτε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σχόλια

Ο χρήστης πολυ ρηχα είπε…
Άψογος, πολύ ωραίο μπλογκ για την ΑΕΚΑΡΑ από την όμορφη πλευρα
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ευχαριστώ αδελφέ, θα χαρώ να σε βλέπω πιο συχνά στην γειτονιά μου.