Σούπερ Μαρινάκεια Λίγκα


Aφού χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ολόκληρο καλοκαίρι, να διεξαχθεί ένας ανελέητος πόλεμος συμφερόντων με κατηγορίες ανάμεσα σε συμμαχίες, ανακοινώσεις μέχρι και αντεγκλήσεις, τελικά οι παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο παρά ένα από την έναρξη του πρωταθλήματος και μπροστά στο ενδεχόμενο της μεγαλύτερης απαξίωσης του προϊόντος που προσφέρουν, βρήκαν τη λύση για τον νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας. Αυτή ακούει στο όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι από χθες, όπως αναμενόταν (αφού δεν υπήρχε αντίπαλος) ο νέος πρόεδρος και της Λίγκας των ΠΑΕ αφού συγκέντρωσε 12 ψήφους προτίμησης ενώ υπήρξαν και δύο λευκά (ΑΕΚ, Αρης). Ο Ατρόμητος δε συμμετείχε στη διαδικασία ενώ απούσα ήταν η Καβάλα.


Μεταξύ αυτών που στήριξαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν και ο Παναθηναϊκός αφού ο Γ. Βαρδινογιάννης στήριξε τελικά τον Μαρινάκη και αυτή του η κίνηση ήταν το αντάλλαγμα για την απόσυρση του Κανελλόπουλου από τη διεκδίκηση της προεδρίας. Με 14 ψήφους, πρώτος αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος, ενώ εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα στο ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι οι Μαρινάκης (Ολυμπιακός), Βεκρής (Παναθηναϊκός), Βιολίδης (ΠΑΟΚ) και Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου).


Οπως και να έχει πάντως, και αυτή η αλλαγή είναι πασιφανές ότι αφορά μόνο πρόσωπα και τη διαχείριση του στάτους κβο παρά την ουσιαστική στροφή στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου το οικοδόμημά του παραμένει σάπιο, ενταγμένο στις λογικές της εμπορευματοποίησης που επιβάλλουν οι επιχειρηματίες του χώρου με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Σχόλια