Ποιος είναι ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ


Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1978, στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελβετία και στην Ξαμάξ, στην οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια, μέχρι να μεταπηδήσει στην Γκρασχόπερς. Εκεί πήρε και τον πρώτο του τίτλο, καθώς στέφτηκε πρωταθλητής Ελβετίας, έχοντας μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της ομάδας.

Το 2002 μετακόμισε στην Λανς και από εκεί η καριέρα του είχε μόνο ανοδική πορεία. Μεγαλύτερη στιγμή του, το ιστορικό γκολ στο 30ο λεπτό του αγώνα με τη Γαλλία, για την πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, στη Σεούλ. Η εκτελεστική του δεινότητα είχε ως αποτέλεσμα ακόμα δύο γκολ στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη, που έκριναν σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πορεία της ομάδας μέχρι τα προημιτελικά.

Στην Λανς καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή, όπου τα 195 εκ. του ύψους του και τα 88 κιλά του βάρους του, τον βοήθησαν να διαπρέψει και να δώσει τελικά πολλές βοήθειες και στο κέντρο της γαλλικής άμυνας. Οι επιδόσεις του μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος θέλησε να πάρει τον παίκτη στο Ολντ Τράφορντ. Τα 6 εκ. ευρώ όμως που αξίωνε η Λανς, για τον 23χρονο -τότε- μέσο, φάνηκαν πολλά στον αγγλικό σύλλογο και η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

Σχόλια