ORIGINAL Γάζας


Η ιστορία της ΑΕΚ έχει πολλά κοινά με την ιστορία της Παλαιστίνης. Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, με τους πρόσφυγες Παλαιστίνιους που ζουν στην Ελλάδα, ενώνουν την ιστορία τους σε ένα φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο της Ριζούπολης. Η Παλαιστινιακή παροικία θα αντιμετωπίσει την ομάδα «Hasta La Victoria Siempre», σε ένα ματς που γίνεται με την ευκαιρία της 62ης επετείου της παλαιστινιακής Νάκμπα (του Διαμελισμού της Παλαιστίνης και του ξεριζωμού των Παλαιστινίων προσφύγων το 1948). Με την Παλαιστινιακή ομάδα θα αγωνιστούν οι Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας, Σταύρος Σταματής, Βαγγέλης Βλάχος, Ντανιέλ Μπατίστα και άλλοι. Στην άλλη πλευρά θα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κωφίδης, Σαργκάνης, Σεραφείδης. Ονόματα που αξίζει κάποιος να πάρει το απόγευμα της Τετάρτης στη Ριζούπολη για να τους δει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η Παλαιστινιακή παροικία καλεί τον κόσμο της ΑΕΚ σε αυτό το ματς γιορτή. Τον κόσμο της ΑΕΚ που συνδέετε άμεσα με τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο γήπεδο θα βρίσκεται και η ORIGINAL Γάζας. Εκεί θα βρίσκεται το πανό που ακολουθεί την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, σαν τιμής ένεκεν στην ιστορία του Παλαιστινιακού λαού. Εκτός του φιλικού αγώνα, το «παρών» θα δώσουν και οι τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας και Κώστας Χαλκιάς, ενώ συγκρότημα από την Παλαιστίνη θα χορέψει στο ημίχρονο του παιχνιδιού παραδοσιακούς χορούς. Αξίζει να πάει κανείς για τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση - μνήμης.

Σχόλια