Νέα ελπίδα για το γήπεδο της ΑΕΚ

Συνάντηση με θέμα το γήπεδο της ΑΕΚ είχαν εκπρόσωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής με τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο, όπου παρουσιάστηκε πλάνο για κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 30.000 θέσεων και γηπέδου μπάσκετ χωρητικότητας 5.000 θέσεων με ήπιες εμπορικές χρήσεις στο χώρο όπου γκρεμίστηκε το παλιό γήπεδο της «Ενωσης».
Από τη συνάντηση φάνηκε ότι υπήρξε θετικό κλίμα και ομοφωνία από τις τρεις πλευρές, και αναμένονται τα επόμενα βήματα, ώστε να λάβει σάρκα και οστά ένα ζήτημα που απασχολεί την ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια.
Μετά το πέρας της συνάντησης η ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«Σε καλό κλίμα διεξήχθη σήμερα 12 Μαΐου 2010 συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Σταύρου Κόντου και του αρχιτέκτονα κ. Στέλιου Αγιοστρατίτη σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παρουσιάστηκε μία πρόταση η οποία περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 30.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 5.000 θέσεων με ήπιες εμπορικές χρήσεις, προσαρμοσμένο στους πολεοδομικούς κανονισμούς της περιοχής. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σχέδιο εφικτό, μακριά από υπερβολές, φιλικό προς το περιβάλλον και τάχθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ για την επίτευξη της προσπάθειάς της.

Σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου το σχέδιο αυτό να προσαρμοστεί και να πάρει την οριστική του μορφή. Με γνώμονα το συμφέρον της ΑΕΚ και τον κόσμο της συμπαραστάτη είμαστε σίγουροι ότι αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία.»

Σχόλια