Υποκριτές και επικοινωνιακοί «απατεώνες»!

Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα παρουσιάζονται ενωμένοι για το καλό της ΑΕΚ, αύριο θα βρίζονται και θα αλληλοκατηγορούνται. Είναι οι ίδιοι που πριν εμφανιστούν εναγκαλισμένοι, «άδειαζαν» ο ένας τον άλλον.

Τι υποκριτές και απίστευτοι επικοινωνιακοί «απατεώνες»!

Υπάρχει ένας έστω αφελής που πιστεύει ότι ο Θανόπουλος τρέφει ευγενικά αισθήματα για τον Αδαμίδη, η το αντίστροφο; Η ότι ο Παπάς συμμερίζεται τις «ορέξεις» του Νοτιά για την σύμβαση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα;

Η υπάρχουσα συναισθηματική ασυνέπεια των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ ενοχλεί τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τα παράγωγα του επιχειρηματικού (άρα κερδοσκοπικού) πάθους και ήθους ως νόθα τέκνα αλλοπρόσαλλων εραστών, διατηρούν τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας από τους οικονομικούς (και όχι μόνο) εκμεταλλευτές της ΑΕΚ. Υπ’ αυτήν την έννοια, ο κόσμος της ΑΕΚ αρνούμενος να υιοθετήσει την επιχειρηματική λογική των μεγαλομετόχων, ενίοτε παραμένει ανενεργός σε θέση καναπέ και ενίοτε λαμβάνει θέση μάχης, ανάλογα με το γεγονός και την έμπνευση της στιγμής. Είναι το πρόβλημα μιας ομάδας, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα, η οποία, παρά τις περί αντιθέτου διαδόσεις, είναι καταδικασμένη από την φύση του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού να ταξιδεύει ακυβέρνητη.

Διάχυτη η εντύπωση ότι το πλίθος των ασκόπως περιφερόμενων επί σκηνής κομπάρσων – πρωταγωνιστών αναμένει χρόνια τώρα την άφιξη του αιλουροειδούς σκηνοθέτη. Για το θίασο του σκηνοθέτη – φάντασμα που αρνείται να εμφανιστεί, προκειμένου να αρχίσουν οι πρόβες της μεγάλης παράστασης, αγωνιούν όλοι. Οι απογοητευμένοι πρωταγωνιστές, οι αποκαμωμένοι κομπάρσοι, η πτωχεύσασα παραγωγή και κυρίως ο αξιοθρήνητος προϊστάμενος του αγωνιστικού τμήματος που έχει αγοράσει ένα άσπρο άλογο και περιμένει την εντολή του σκηνοθέτη – φάντασμα, για να το καβαλήσει.

Η στάση του αθλητικού τύπου στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ; Πίκρα. ΣΧΕΔΟΝ όλοι μαζί είναι το ένα και το αυτό «νον πέϊπερ» που διακινείται από την ΠΑΕ ΑΕΚ κάθε βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας που έχει εκπέσει σε παπαγάλο, αλλά με την ενιαία αντίληψη των εντεταλμένων αθλητικών δημοσιογράφων και των αφεντικών τους για το ποιος πρέπει να χτυπηθεί για να μπορεί το αφεντικό να είναι ικανοποιημένο.

Σε πείσμα διαφόρων «αντιεξουσιαστών» που κατά καιρούς νιώθουν να τους «πνίγει το δίκιο» και μιλάνε για «αδέσμευτους» αθλητικούς δημοσιογράφους. Δεν τους αφήνουν, ακόμη και αν θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι, να υπάρχουν αδέσμευτοι. Γιατί είναι σκληρή η αντιπαράθεση και δεν τους το επιτρέπουν. Άσε που είναι δύσκολο κανείς να πατάει σε δυο βάρκες. Οι εντεταλμένοι αθλητικοί δημοσιογράφοι έχουν έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, ώστε να ξέρουν έγκαιρα σε ποιο σκαμπανέβασμα πρέπει να τα δώσουν όλα για να σωθεί το αφεντικό της βάρκας τους. Και αναγκάζουν και όσους δεν το κάνουν να το κάνουν. 'Η τους μαθαίνουν να το κάνουν.

Κάθε διοικητική πράξη του Νοτιά, κάθε συμπλήρωμά της από τον Παπά και κάθε στήριξή τους από τους οπαδοπατέρες που λίγο καιρό πριν έκαναν «μίτινγκ» με τους εκπροσώπους του σωτήρα Μπομπ, κάνει πιο καθαρό ότι ο ενιαίος αντίπαλος, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με ενιαίο μέτωπο από την πλευρά των θυμάτων αυτής της κατάστασης. Και τέτοια καλά σημάδια υπάρχουν. Μπορεί να «θάβονται» αλλά υπάρχουν.

Οι μάχες που είναι μπροστά δε θα είναι περίπατος. Το προαναγγέλλουν τα κείμενα στον αθλητικό Τύπο.

Φωτιά έχουν πάρει ορισμένες πένες για να περιγράψουν το δίκιο των οπαδών. Μόνο που είναι οι ίδιες πένες που θα τους καλέσουν να στηρίξουν την κάθε νέα «ελπιδοφόρα» προσπάθεια επίδοξων «επενδυτών» της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάποιοι άλλοι θα τους κατακεραυνώσουν, όχι γιατί τους κρίνουν με ειλικρίνεια, αλλά γιατί έχασαν τα τσάμπα μπλουζάκια που τους έδιναν οι προηγούμενοι. Ξέρετε όμως γιατί ανησυχούν τόσο; Γιατί διαπιστώνουν ότι ο κίνδυνος μιας κοινωνικής έκρηξης που δεν θα έχει σαν αιτία τα ενδοποδοσφαιρικά θέματα, θα τους πάρει παραμάζωμα και αυτούς. Πανικοβάλλονται τόσο, που να αποκηρύσσουν ότι λίγους μήνες πριν υπεράσπιζαν και να υπερασπίζονται ότι λίγους μήνες πριν αποκήρυτταν. Κλαίνε σαν κροκόδειλοι γι' αυτό που έχουν χτίσει.

Τι δεν κάνουν; Δεν μιλάνε για την αιτία: Για το γεγονός ότι ο κερδοσκοπικός συνεταιρισμός της Σουπερ Λίγκας έχει βάλει πλώρη να ελέγξει συγκεντρωμένα όλη την ποδοσφαιρική αλυσίδα. Ότι σ' αυτή την πορεία δεν έχουν θέση παρά μόνο οι δυο απαταιώνιοι, που θα εναλλάσσονται στους τίτλους και στην μάσα.

Και μόνο γι' αυτήν την επιδίωξη, που χτυπά ευθέως όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά το σύνολο του αθλητισμού πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση από ένα μέτωπο οπαδών, αθλητών, παλαίμαχων, όλων εκείνων δηλαδή που πονάνε και αγαπάνε το ποδόσφαιρο, την ομάδα τους, τον αθλητισμό!

Σχόλια