Άξιοι της μοίρας μας

Τελικά τα καταφέραμε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσουμε 2 - 1 από κάποια Βασλούι (έτος ίδρυσης 2002). Παρ' όλα αυτά, η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν είναι χαμένη υπόθεση. Μια έστω και μέτρια ΑΕΚ, μπορεί ν' ανατρέψει την κατάσταση.
Η Βασλούι με δυσκολία θα κοντράριζε τις ομάδες που στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκονται λίγο πάνω από τη ζώνη της παραμονής... Όμως το συνονθύλευμα που παρουσίασε στην Ρουμανία ο «γίγαντας του ποδοβόλεϊ» θα ήταν εύκολος αντίπαλος ακόμα και για συμμετέχουσα στο πρωτάθλημα Τύπου. Κανένα από τα στοιχειώδη του ποδοσφαίρου δεν έδειξαν, εντός παιδιάς, οι «κιτρινόμαυροι». Ήταν ακόμα χειρότεροι και από τα φιλικά. Και προκαλεί απορία πως ο «τενίστας» δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη.
«Η γνώση είναι δύναμη», κατά το γνωστό ρητό, όταν την αξιοποιείς. Και στην ΑΕΚ ενώ ήξεραν ποια είναι η αντίπαλος, πλεονεκτήματα και αδυναμίες, τον Ουέσλεϊ που είναι ότι καλύτερο είχαν οι Ρουμάνοι δεν έκαναν τίποτα. Και όσοι αναλωθούν στην απουσία Κυργιάκου θα βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.
Η ΑΕΚ σε όλα της τα φιλικά αλλά και στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Δεν είχε ρυθμό, είχε χτυπητές αδυναμίες και ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Ο Κουτρουμάνος έδειξε ότι δεν μπορεί να φοράει την φανέλα της ΑΕΚ και το χειρότερο είναι ότι παρακολουθώντας την αγωνιστική συμπεριφορά του Τζιμπούρ καταλάβαινες ότι δεν ήθελε να δώσει περισσότερα.

Αυτό το τερατούργημα μιας χούφτας χαρτογιακάδων και της «ασπίδας» τους ( γιατί για ασπίδα «άρπαξαν» από τον Αστέρα Τρίπολης τον 61χρονο πρώην προπονητή) μας αξίζει. Είναι ευδιάκριτο σε μια πιο προσεκτική παρατήρηση πως αυτοί που ταλαιπωρούν την ΑΕΚ και τον λαό της, αντί να συγκινούνται από τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των επιλογών τους, κατά κανόνα ερεθίζονται με τη φοβισμένη ανημποριά μας. Μετά από δυο μήνες προετοιμασίας είδαμε αυτό το χάλι που είδαμε και οι δυο σκηνοθέτες αυτού του κακοστημένου θιάσου, αυτός που κάνει τον προπονητή κι αυτός που κάνει τον πρόεδρο της ΑΕΚ, κάθονταν σε διπλανές θέσεις στο αεροπλάνο της επιστροφής, με γυρισμένες τις πλάτες ο ένας στον άλλον, σαν τα παιδάκια του δημοτικού.
Επιμένω ότι για όσα τραβάει η ομάδα μας, υπεύθυνοι είμαστε εμείς… ο λαός της. Η υποτελής, στάση μας τους δίνει το δικαίωμα του θράσους να κάνουν πρόταση ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάποιον Έντβιν Ουόν, κεντρικό αμυντικό της ΑΕ Λεμεσού, ενώ λίγα 24ωρα πριν πούλησαν τον Κυργιάκο με λιγότερα λεφτά από ότι προέβλεπε η ρήτρα. Επειδή η ΑΕΚ είναι ο λαός της, η στάση μας η υποτελής, παρά το ότι καθιστά την ΑΕΚ όλο και πιο εκμεταλλεύσιμη, όλο και πιο βολική στις ορέξεις των περαστικών διαχωριστών του ταμείου της, λες και χειροτερεύει το χαρακτήρα των εκμεταλλευτών αυτής της τεράστιας ομάδας, λες και τους εξάπτει. Η ενδοτική, κακομοιριασμένη μας υποχώρηση σαν λαός της ΑΕΚ, που η αντίδραση μας περιορίζετε στο «φύγετε εσείς για να έρθει ο άλλος» διαφθείρει και τους αδιάφθορους.

Σχόλια