Κρίστιαν Ντούλκα


Με αφορμή τον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ για την νέα χρονιά θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για μια ανθρώπινη ιστορία. Τον Γολγοθά του προπονητή της Βασλούι, Κρίστιαν Ντούλκα.

Ο 37χρονος πρώην αμυντικός της εθνικής Ρουμανίας, είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2003 λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Πέρυσι τέτοια εποχή, αδυνατούσε να κατανοήσει αν βρισκόταν εν τω μέσω ενός οδυνηρού εφιάλτη ή της αμείλικτης πραγματικότητας. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ και καρδιακός του φίλος, Άντον Ντόμπος είχε μόλις διακομιστεί στην εντατική κλινικής του Βουκουρεστίου.

Ό Ντόμπος ξέφυγε από το κώμα, ο Ντούλκα όμως δεν ξέφυγε από τα βάσανα του. Η διάγνωση για καρκίνο στα γεννητικά όργανα έπεσε σαν κεραυνός πάνω στην οικογένεια του. Η σύζυγος του Μιρέλλα και τα δύο παιδιά του, Μάρκο και Φραντσέσκα έτρεμαν όταν πληροφορήθηκαν για την επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί ο 37χρονος Κρίστιαν.


Τον περασμένο Οκτώβρη ο Κρίστιαν Ντούλκα ξόρκισε την επίμονη κατάρα που τον κατάτρυχε επί χρόνια. Η επιτυχημένη επέμβαση γέννησε έναν στρόβιλο νέων προσδοκιών, οι οποίες υλοποιούνται στο τιμόνι της Βασλούι. Λυπάμαι που δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία, αλλά χαίρομαι που η ιστορία του μας διδάσκει ότι καμιά φορά ανάμεσα στους «αντιπάλους» μας στους αγωνιστικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι που αξίζουν τον σεβασμό μας.

Σχόλια