Η παθητικότητα της αέναης αναμονής του μεγιστάνα

Όσο οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς τόσο πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις προς τον «σωτήρα». «Τίγρη έλα να μας σώσεις» «μοναδική ελπίδα ο τίγρης» «τίγρη έφτασε η ώρα» κτλ. Όλοι τους οπαδοί της ΑΕΚ, της ομάδας που διδάσκει από την ίδρυση της το μεγαλείο της λαϊκής συλλογικότητας. Κι όμως η μεγάλη μάζα των νεοΑεκτζήδων, απολαμβάνουν ναρκισσιστικά την ηδύτητα της μελαγχολίας τους.

Όσοι επιμένουν να αναζητούν την όποια λύση για την ΑΕΚ στα στενά και απαράδεκτα όρια του επαγγελματικού – κερδοσκοπικού αθλητισμού, απλά διαλέγουν να είναι όλη η ζωή λάθος, προκειμένου να μην είναι λάθος η δική τους ζωή. Επιλέγουν να είναι παράλογος ο Θεός ο ίδιος, προκειμένου να μην παραδεχτούν το δικό τους παράλογο. Προτιμούν να περιμένουν τον θάνατο παρά να βγουν από τον τάφο τις επιλεγμένης ακινησίας. Η παθητικότητα της αέναης αναμονής του μεγιστάνα, η νωχέλεια της απελπισίας… Μια τέτοια υπερμετάθεση ευθυνών δεν παύει να είναι και ένα αριστούργημα στρεψοδικίας. Θυμάμαι τον ήρωα του Τσέχωφ στα Μηχανικά πιάνα να μονολογεί θλιμμένος: «Θεέ μου, πόσο κοντά απ’ την ευτυχία περνάει ο άνθρωπος!...»

Τα αδέλφια μου που ελπίζουν να δουν μια μεγάλη ΑΕΚ στηριγμένη στην οικονομική επιφάνια, του, η των μεγαλομετόχων της, απλά θέλουν απελπισμένα να μην ελπίζουν. Πρώτα θα τους θυμίσω την τεράστια οικονομική επιφάνια της ENIC που μας οδήγησε στον αγαπούλα και στο άρθρο 44 και μετά θα τους ρωτήσω αν γνωρίζουν τον υπαίτιο της οριακής κατάστασης που βρίσκετε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Ιωάννης Φιλίππου λέγετε και είναι από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε σαν λαός της ΑΕΚ, ότι κανείς επιχειρηματίας δεν μπαίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, για να «πετάξει» μερικά εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του παρουσία. Διαχείριση των εσόδων κάνουν. Έσοδα που μια ομάδα θα τα είχε και χωρίς την αφεντομουτσουνάρα τους. Παράδειγμα: οι σημερινοί μέτοχοι της ΑΕΚ σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα έχουν βάλει στην ΠΑΕ περίπου 15 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτό το ποσό όμως τα 8 εκατ. ήταν ομολογιακό δάνειο και τα 2,7 έξτρα δάνειο από την ΑΣΠΙΣ. Έχουμε λοιπόν 15 μείον 8 μας μένουν 7 έξω τα 2,7 από την ΑΣΠΙΣ μας μένουν 4,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που έχουν επενδύσει οι φερόμενοι ως σωτήρες της ΑΕΚ σε 5 χρόνια, δηλ 4,3 εκατ. διά 5 μας κάνει 860 χιλιάρικα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ το ποσό αυτό το μοιράζονται 10 άνθρωποι. Με λίγα λόγια οι μέτοχοι της ΑΕΚ επενδύουν το αστρονομικό ποσό των 86 χιλ. ευρώ το χρόνο.

Η ΑΕΚ του Ζήτα, η ΑΕΚ Τροχανά, η ΑΕΚ των πολυεθνικών, η ΑΕΚ του αγαπούλα, η ΑΕΚ του Ντέμη και της παρέας του, η ΑΕΚ του Νοτιά κτλ. Αλλά βάρδα μην την πεις αυτήν την δική τους ΑΕΚ με το όνομά της, ΠΑΕ ΑΕΚ, δηλαδή κερδοσκοπική εταιρία. Κι ακόμα χειρότερα μην τολμήσεις να πεις στους οπαδούς τι πρέπει να κάνουν, πώς δηλαδή να αντιμετωπίσουν κάθε βδέλλα. Καρτερούν στη γωνιά κάτι τύποι, πάντα πρόθυμοι να σου θυμίσουν πόσο εγκληματίας είσαι όταν αφαιρείς από τη βδέλλα (πλάσμα του θεού κι αυτό) το δικαίωμά της να σου πίνει το αίμα.

Ήταν, είναι και θα είναι θέμα συσχετισμών και η οπτική γύρω από τα περίφημα «δικαιώματα» που έχουν οι οπαδοί πάνω στην ομάδα τους. Κάποιος πρέπει να λέει κάπου κάπου στους οπαδούς ότι δεν πάει άλλο αυτή η κουμπαριά... Ότι παράγινε το κακό με τη «λογική» που αποφασίζει και διατάσσει να 'ναι οι οπαδοί στα γόνατα. Ότι δεν βγάζει πουθενά να βάζουμε εμείς πλάτη κάθε φορά που οι «σωτήρες» οδηγούν την ΠΑΕ τους σε χρεοκοπία. Μάλλον νερό στον μύλο τους ρίχνουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης -billys- είπε…
Σε βρίσκω πολύ σωστό σε αυτά που γράφεις.
Ειδικά η ανάλυση πόσα έχει βάλει ο καθένας είναιόλα τα λεφτά.
Δυστυχώς αντί να τους λένε όλους αυτούς διαχειριστέςτους λένε προέδρους και παίρνουν την δόξα στις επιτυχίες ενώ δεν θα έπρεπε.
Ο χρήστης Ο φίλος ο Α. είπε…
Όχι ρε φίλε...Η πιο λάθος ανάλυση που έχω διαβάσει!28 εκ. έχουν βάλει, χώρια τα δάνεια. Δες λιγάκι τους ισολογισμούς,διάβασε και τη συνέντευξη από το blog του billys και θα καταλάβεις τι εννοώ...
Φιλικά!