Φύσηξε έρωτας Νοτιάς


Η ελευθερία του ανθρώπου να σώσει η να χάσει την αξιοπρέπεια του θα παραμείνει μια εντελώς προσωπική, μοναχική, έμπρακτη απόφαση. Όποιος έχει επιλέξει τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αληθινής ποιότητας χαρακτήρα, μπορεί να καταλάβει ότι αυτές τις μέρες μάθαμε για ένα προπονητικό κέντρο, που θα είναι της ΑΕΚ θεωρητικά, γιατί πρακτικά θα είναι ένα ιδιωτικό προπονητικό κέντρο που θα χρησιμοποιεί η «κιτρινόμαυρη» ομάδα. Στην ουσία πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα, βάση και σκοπός κάθε τέτοιας είναι το προσωπικό κέρδος, με προμετωπίδα την ομάδα και την αθλητική παράμετρο.



Τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις όμως από ανθρώπους παθητικούς, αδρανής και βαριά απαισιόδοξους από την πλήρη έλλειψη αυτοεκτίμησης; Τι να ζητήσεις από ανθρώπους που πιστεύουν πως τίποτα δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν, τίποτα να ολοκληρώσουν, τίποτα να πετύχουν, δίχως την εξουσία του χρήματος; Έτσι τους έχουν μάθει, αυτές τις γνώμες τους έχει φυτέψει από τα πρώιμα χρόνια της ζωής τους η παγκόσμια οικονομική χούντα. Πώς να δουν αυτοί η άνθρωποι πίσω από τα πρωτοσέλιδα; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «χρηματοδότης και εγγυητής είναι ο Ν. Νοτιάς» και «το προπονητικό κέντρο θ' ανήκει σε ανεξάρτητη εταιρεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία)». Η παραχώρηση της ιδιοκτησίας στην ομάδα παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες «όταν αλλάξει η νομοθεσία και υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (που είναι ποιες ρε παλικάρια;), το προπονητικό κέντρο θα ανήκει στην ΑΕΚ».



Μια και τέτοιου είδους αναλύσεις δεν είναι και πολύ τις μόδας, να ενημερώσω όποιον δεν φοβάται την ενημέρωση, ότι ανάλογο καθεστώς με το προπονητικό κέντρο του κ. Νοτιά, ισχύει για την Empire. Πρόκειται για αυτόνομη εταιρεία, που συνέστησαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ, η οποία εκμεταλλεύεται τις εμπορικές δραστηριότητες γύρω από την ΑΕΚ (τέτοιο δικαίωμα δεν έχει η ΠΑΕ)... Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για την μάζα. Ίσως να προβληματίσουν λίγους, αυτούς που δείχνουν έτοιμοι να βρουν την αληθινή ΑΕΚ, την δική μας ΑΕΚ που καμιά σχέση δεν έχει με την επιχείρηση που από παιδιά μας έχουν επιβάλει να αποδεχόμαστε.



Επιστρέφω στο προπονητικό κέντρο του κ. Νοτιά και βλέπω στα δημοσιεύματα του τύπου, ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής της τοποθεσίας των 70 στρεμμάτων στην περιοχή των Σπάτων είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια «έκταση με αξία και μελλοντική υπεραξία για την ομάδα». Εντάξει κ. Νοτιά, εγώ όμως που μπορώ να σας κοιτάξω σκληρά και αδίστακτα στα ματιά, σας λέω ότι μέχρι να γίνει ιδιοκτήτρια η ομάδα, η υπεραξία θα είναι στην ιδιοκτήτρια εταιρεία και τους μετόχους της...



Φώναζε, εσύ αδελφέ και πανηγύριζε, για την επιχειρηματικότητα των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, αγνοώντας πως έχουμε πόλεμο στον οποίο ο αντίπαλος δεν κάνει διάλειμμα. Ως και την ώρα που γλεντάς τα γκολ της ΑΕΚ, πόλεμο τη λογίζει, καθώς αντί να καταναλώνεις τα προϊόντα των χορηγών που σου προτείνει, καθώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, εσύ επιμένεις σε κάτι βλαβερές και αντιεμπορικές συνήθειες. Ψωνίζεις κασκόλ από τους πλανόδιους, φοράς μπλουζάκια από τους συνδέσμους, αντί να προτιμήσεις ένα από τα πολλά ΑΕΚshop κτλ.


Σχόλια