Οι κάδοι των αποκριμάτων χάσκουν ειρωνικά.

Το πάθος για το ποδόσφαιρο είναι ένα παραμύθι με ήρωες τις αισθήσεις. Οι ήρωες καμιά φορά απουσιάζουν ακόμα κι απ’ τα παραμύθια. Το πάθος εγκατέλειψε την παρουσία. Η απουσία μόνη τώρα μεταμορφώνει την ποίηση των γηπέδων.

Εισάγουμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό από τις ευρωπαϊκές χώρες. Η αλήθεια καταφανής. Εισάγουμε μεθόδους οπαδικού ευνουχισμού, οπαδικής καταστολής, φίμωσης με την μέθοδο του ύπουλου εκβιασμού σε όποιον έχει το θράσος να αντισταθεί στα συμφέροντα των μεγαλομετόχων.

Το δράμα είναι να είσαι υπουργός αθλητισμού και να σου αναθέσουν να λύσης το πρόβλημα της υποτιθέμενης βίας στα γήπεδα. Οι μάνες πεθαίνουν στα γενέθλια των παθών τους. Την ίδια ώρα οι «μάνες» που φέρουν την μίτρα που γεννάει την χειρότερη μορφή βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, την οικονομική βία, μας ενημερώνουν πως επεκτείνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των οπαδών. Όπως είναι γνωστό, με πρόσχημα την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, η πολιτική της αστυνομοκρατίας και της φαλκίδευσης ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, διευρύνεται. Πλέον περιλαμβάνει και το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, στον αγώνα Ολυμπιακού - Λάρισας («Σούπερ Καπ») έγινε η έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Εποπτείας.

Το πρόβλημα στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου, είναι οι περιβάλλοντες επαγγελματίες ποδοσφαιρικοί παράγοντες και τα αφεντικά τους. Αφήστε το περιβάλλον του ποδοσφαίρου στο περιβάλλον του, κι όλα θα πάνε καλά. Πολύ καλά.

Είναι πνιγηρό να είσαι έξυπνος, δεν λέω. Μάλλον γι’ αυτό το Ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας έχει τοποθετηθεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «με σκοπό την εποπτεία των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης καθώς και των προσώπων που ευρίσκονται σ' αυτή, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει αξιόποινων πράξεων με αφορμή αθλητικές συναντήσεις». Κύριοι άρχοντες της αθλητικής εξουσίας, απομιμητές της ουσίας της δύσοσμης. Έχετε καταλάβει ότι νυχτώνει; Όνειδος πλέον, όνειδος!!!

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τα δεδομένα που θα καταγράφονται είναι προσωπικού χαρακτήρα και θα τηρούνται στο αστυνομικό τμήμα που υπάγεται η εγκατάσταση. Ακόμα ισχυρίζονται πως αν δεν προκύψουν αξιόποινες πράξεις, τα δεδομένα θα καταστρέφονται μετά από τρεις μήνες. Διαφορετικά θα διαβιβάζονται στον εισαγγελέα. Αλήθεια ποιος ορίζει το αξιόποινο των πράξεων. Σήμερα θεωρείτε αξιόποινο για παράδειγμα να σπάσεις μια καρέκλα και να την πετάξεις στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ σωστά αυτή η πράξη θεωρείτε αξιόποινη. Αύριο όμως όταν το ένα πέταλο του γηπέδου θα γίνει ακορντεόν και το άλλο θα γίνει βιολί, αν θελήσουν να φτιάξουν μια μπάντα που δεν θα’ χει ούτε κύμβαλα αλαλάζοντα ούτε σάλπιγγες. Θα θελήσουν να αλλάξουνε τη φανφάρα και να την κάνουν μελωδία. Τότε ποιος θα εμποδίσει τους εμπόρους των ονείρων μας να τους βαφτίσουν τρομοκράτες;

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει τους οπαδούς πως τα στοιχεία που συλλέγει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας δε θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ποικιλοτρόπως σε βάρος του κάθε οπαδού που έχει καταγραφεί από το σύστημα αυτό και στην ουσία πρόκειται για άλλη μορφή παρακολούθησης, ηλεκτρονικού φακελώματος και τρομοκράτησης των οπαδών.

Άντε να δούμε τώρα πως θα πείσουμε τα μικρά μας αδελφάκια, να ακούνε και να μην τρομάζουν, να μπορούν να κοιμούνται με εκείνες τις απλωσιές που γαληνεύουν τις καταιγίδες. Να μπορούν να κάνουν τις μορφές των τεράτων δράκους μαγεμένους και τις μάγισσες νεράιδες για να μεταμορφώνουν τα όνειρα σε εικόνες.

Έψαξα να βρω κάποιον από τους ευαγγελιστές της καταστολής, να τον κοιτάξω στα μάτια και να βρω το παιδί που κρύβουμε μέσα μας όλοι. Έψαξα να βρω ένα παιδί στις γειτονιές του μυαλού τους, μα πουθενά δεν βρήκα ένα ανέμελο αλητάκι να πιάσει το δοξάρι και να κλείσει τη μουσική του γηπέδου μέσα στον ήλιο. Παντού λάσπη. Λάσπη και χώμα. Πουθενά ένα παιδί. Πουθενά ένα γέλιο. Κι οι κάδοι των αποκριμάτων χάσκουν ειρωνικά.

Σχόλια