Ο θρίαμβος της Νεοταξικής Ιδέας.

Το καλοκαίρι του 2004, ο Ντέμης Νικολαΐδης πετυχαίνει μια ευκαιρία από εκείνες που μπορούν να φτιάξουν μια καριέρα, όταν οι προηγούμενοι, στρατηγικοί επενδυτές, πολυεθνικοί κολοσσοί κτλ. είχαν φτάσει την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού έκανε την εμφάνιση του αυτός και η παρέα του σαν η μοναδική λύση για την ΑΕΚ. Καλά έκανε, όμως επιτρέψετε μου να μην αισθάνομαι καμιά υποχρέωση απέναντι του. Αυτός θα έπρεπε να αισθάνεται υποχρέωση απέναντι σε όλους τους απλούς ανώνυμους ΑΕΚτζήδες, γιατί χωρίς τη στήριξη τους δεν θα άντεχε ούτε ένα μήνα.

Όσοι επικαλούνται το γεγονός ότι σταμάτησε την καριέρα του ποδοσφαιριστή για να σώσει την ΑΕΚ, ας σκεφτούν ότι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή τελειώνει στα 34-35 το πολύ ενώ η καριέρα του ποδοσφαιροπαράγοντα δεν τελειώνει ποτέ. Το σωστό λοιπόν είναι ότι ο Ντέμης σταμάτησε την καριέρα του ποδοσφαιριστή και έσωσε τον εαυτό του. Καλά έκανε, όμως επιτρέψετε μου να μην αισθάνομαι καμιά υποχρέωση απέναντι του.

Μπορεί να έγινε κατανοητό από ελάχιστους, αλλά μέσα σε μια νύχτα, ο Νικολαΐδης γίνετε ένας από τους ανεκτίμητους παίκτες του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Ο Ντέμης ξέρει ότι οι κρατούντες είναι ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Διακριτικά έστω. Γιατί ο Ντέμης πήρε την «καυτή πατάτα» από τα χέρια τους. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διαχειριστή μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ΑΕΚ. Βέβαια ενώ κανείς δεν ήθελε την ΑΕΚ διαλυμένη, κανείς δεν την ήθελε και ανεξάρτητη. Γιατί μια ανεξάρτητη ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις δυο οικογένειες που διοργανώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εδώ το «βγάζω το καπέλο μου» στον Ντέμη, γιατί δεν δέχτηκε να μπει στη ρύθμιση Ορφανού, και κατάφερε να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τους δικούς του όρους.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ένας θρίαμβος της Νεοταξικής Ιδέας, απέδειξε ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από το πουθενά και να φτάσει πραγματικά ψηλά. Ο Ντέμης, γιος Ελλήνων εργατών μεταναστών στην Γερμανία, ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, θα ερχόταν από τότε στην ΑΕΚ αν δεν τον απέρριπτε ο προπονητής που μας έμαθε πόσο μεγάλη αξία μπορεί να έχει ένα πανό που λέει μόνο την αλήθεια. Τελικά πήγε στον Απόλλωνα του επενδυτή Αλαμάνου που τον έστειλε (τον Απόλλωνα) στα τοπικά πρωταθλήματα, αυτός ο μεγάλος επενδυτής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προσπάθησε να στείλει τον Ντέμη στον Ολυμπιακό, αυτός δεν το δέχτηκε, φώναξε «η στην ΑΕΚ η πουθενά» και ήρθε στην ΑΕΚ που έγινε (δίκαια) ο αγαπημένος της εξέδρας, ποδοσφαιριστής σύμβολο αντίστασης. Αυτός ο άνθρωπος μπαίνει στα γρανάζια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της «Σούπερ Λίγκας» η οποία πήρε «σάρκα και οστά» στην κυριολεξία, μέσα στα καινούρια (τότε) γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η πρώτη χρονιά του Ντέμη στην ΑΕΚ κύλισε καλά, ιδανικά θα έλεγα. Από τότε όμως και μέχρι σήμερα με προσωπικές πρωτοβουλίες του Ντέμη η ΠΑΕ ΑΕΚ πρωτοστάτησε στην καταστροφή των ελευθεριών των οπαδών της ΑΕΚ και βοήθησε να γίνει η ΑΕΚ σε επίπεδο οπαδών η πιο αντιΠΑΕ ομάδα στην Ελλάδα. Θυμηθείτε το «ΑΕΚ εβίβα τη Σούπερ Λίγκα πήδα» δεν ακούγεται από τους οπαδούς καμίας άλλης ομάδας. Να διευκρινίσω για τους πονηρούς αναγνώστες αυτού του κειμένου, ότι όταν λέω ελευθερία των οπαδών δεν εννοώ τα φαινόμενα βίας. Η ύψιστη ελευθερία για έναν οπαδό, είναι να μπορεί να παρακολουθεί την ομάδα του σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου φορώντας το κασκόλ της ομάδας του η την αγαπημένη του φανέλα. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τη εννοώ.

Τώρα που είπα για βία θυμήθηκα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Θυμάστε όλοι τη είχε γίνει με την δημόσια καταδίκη κάποιων παιδιών που απλά βρέθηκαν σε άμυνα. Αναρωτιέμαι γιατί η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ακολούθησε την ιδία τακτική στην περίπτωση των απαράδεκτων επεισοδίων στο 1-4 με τον Παναθηναϊκό; Μήπως γιατί η ΠΑΕ ΑΕΚ άλλαξε τακτική αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων; Η μήπως ήταν άλλος ο λόγος; Δεν ξέρω πόσοι μπορούν να καταλάβουν την σημαντική υπηρεσία που προσφέρανε στην ΠΑΕ ΑΕΚ, τα «καμένα μυαλά» που κάνανε τις αηδίες εκείνη την μέρα. Τα καραγκιοζιλίκια που γίνανε από 20 «περίεργους» ήρθαν σαν μάννα από τον ουρανό. Εκείνη η χρονική στιγμή, ήταν η πιο δύσκολη της ως τότε ζωής της ΠΑΕ ΑΕΚ του Ντέμη.

Τα «καμένα μυαλά» στην πιο σημαντική για το στενό εγκέφαλο τους, αντιντεμική τους ενέργεια, έδωσαν την δυνατότητα στον υποτιθέμενο εχθρό τους, να κάνει μιας από τις πιο πετυχημένες εκστρατείες παραπληροφόρησης. Την επόμενη, όλες οι εφημερίδες με μια φωνή έγραψαν (η κάθε μια με τα δικά της λόγια): «ο Ντέμης θα καθαρίσει την ΑΕΚ από τους αλήτες». Το 1-4 τους είχε διαφύγει.

Σχόλια