Από την ΑΕΚ της «λαϊκής βάσης», στην ΑΕΚ των «Ελίτ»;


Η ΑΕΚ ΠΑΕ παρουσίασε, το "ΑΕΚ F.C. Supporters club", μια πρωτοβουλία που μεταξύ άλλων στοχεύει, σύμφωνα πάντα με την ΠΑΕ, στην αξιοποίηση της φίλαθλης άποψης των φίλων της ομάδας. Φαίνεται για την ΠΑΕ ΑΕΚ φίλαθλοι λογίζονται όσοι τους περισσεύουν 10.000 ευρώ που απαιτούνε ως ετήσια συνδρομή για να θεωρείσαι μέλος του Supporters club. Οι εγκέφαλοι του σχεδίου παρουσιάζουν το όλο εγχείρημα βασισμένο στη φιλοσοφία της συμμετοχικότητας (!), αποκρύπτοντας ότι η «συμμετοχικότητα» κάποιων τύπων που τους περισσεύουν 10.000 ευρώ το χρόνο για να κάνουν την φιγούρα τους δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την συμμετοχικότητα, έτσι όπως την εννοεί ο απλός ανιδιοτελής οπαδός της ΑΕΚ. Η λειτουργία του "ΑΕΚ F.C. Supporters club" δεν στοιχειοθετεί καμία συμμετοχικότητα, με την «ειλικρινή» έννοια της λέξεως, μάλλον… ταξικότητα είναι ο σωστός χαρακτηρισμός.

Περνάμε τώρα στο δύσκολο κομμάτι της ανθρώπινης νόησης, που μας καλεί να ανακαλύψουμε το «γιατί» της συγκεκριμένης κίνησης. Ένας σίγουρος τρόπος για να προσεγγίσουμε την αλήθεια είναι να μελετήσουμε τα ειδικά προνόμια που θα απολαμβάνουν τα μέλη του "Supporters club".

· Συνάντηση με τη διοίκηση κάθε Φεβρουάριο.

· Συνάντηση δύο φορές το χρόνο με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ΠΑΕ.

· Προτεραιότητα αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες σε εκτός έδρας παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και προτεραιότητα κράτησης θέσης στο charter της ομάδας.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι νέοι διαχειριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μένουν μόνο στην προσπάθεια εξόντωσης των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, αλλά προχωράνε ένα βήμα παραπέρα, ψάχνουνε τρόπους να τους αντικαταστήσουν στην συνείδηση των ανυποψίαστων φιλάθλων, αλλά και στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήταν ευτυχισμένη αν πετύχαινε να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα όπως του Λεωνίδα Καπάνταη στο δωματιάκι, η όπως του Μπρούνο Τσιρίλο στην ετήσια εκδήλωση της ORIGINAL, σιγά, σιγά να περάσουνε στην οικογένεια της ΑΕΚ την εντύπωση ότι το πρότυπο του φιλάθλου είναι τα μέλη του "Supporters club".

Για τέλος σας έχω ένα κομμάτι από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ πραγματικό ανέκδοτο. Απολαύστε υπεύθυνα. «το "ΑΕΚ F.C. Supporters club" απευθύνεται σε φίλους της ομάδας που, με γνώση της ιστορίας της ΑΕΚ και πίστη στο μέλλον της, έχουν διάθεση να ενισχύσουν οικονομικά αλλά και να στηρίξουν ηθικά τη μελλοντική πορεία της ομάδας, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα συμμετοχής που θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να υλοποιήσει τους στόχους της.». Δηλαδή άμα πάει κάποιος και τους πει «θέλω να σας δώσω 10.000 ευρώ, αλλά δεν ξέρω και πολλά από την ιστορία της ΑΕΚ», θα του πουν «συγνώμη κύριε αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τα χρήματα σας». Χα, χα, χα, ρε άντε βάλτε καμιά διαφήμιση χορηγού και στο άλλο μανίκι, η ελληνική σημαία είναι αντιεμπορική να την βγάλετε.

ΥΓ. Βάλτε διαφήμιση και στα σώβρακα των ποδοσφαιριστών. Ακούστε ιδέα διαφημιστικού χάπενινγκ. Στο τέλος κάθε παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές αντί για τις φανέλες θα πετάνε στις εξέδρες τα σορτσάκια τους και έτσι θα αποκαλύπτετε ο χορηγός που θα είναι αναγραμμένος στα σώβρακα τους. Μιλάμε για τρελή προβολή. Κάτι σε εταιρεία προφυλακτικών θα ήταν σούπερ.

Σχόλια