Μόνο στα… όνειρα.


Ευχές, ευχές, ευχές και ξανά ευχές, «να τα βρει ο Ντέμης με τους οργανωμένους» «να ξαναζήσουμε το μαγικό 2004» «να ζωντανέψει ξανά το πέταλο» κτλ. Κάποτε είχαν ρωτήσει κάποιον, αν θα είχε την δυνατότητα να ζητήσει μια και μοναδική χάρη από τον Θεό, τη θα ζητούσε και απάντησε «να γίνουν πραγματικότητα όλες οι ευχές των ανθρώπων». Δυστυχώς όμως η ρεαλιστική προσέγγιση των γεγονότων δεν επιτρέπει ευχές και όνειρα.

Ο Ντέμης θέλει οπαδούς υποταγμένους, χειραγωγημένους, ενσωματωμένους και «συμμέτοχους» στην προώθηση των επιχειρηματικών σχεδίων του και κυρίως απομακρυσμένους από την ενεργό δράση, αυτό είναι το «όραμα» του Ντέμη για τους οπαδούς. Επειδή υπάρχουν και πονηροί, όταν λέω ενεργό δράση δεν εννοώ την άσκοπη, ανόητη και σε κάθε περίπτωση αδιέξοδη βία, ενεργός δράση για παράδειγμα είναι η εκδρομή που διοργάνωσε η ORIGINAL σε περσινό αγώνα του Τσάμπιονς Λινγκ και ήταν 100 ευρώ φτηνότερη από αυτή του επίσημου χορηγού της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκμεταλλεύεται κάποιο ΑΕΚtravel, ο οποίος χάνοντας την ψυχραιμία του απείλησε ότι αν δεν γεμίσουν τα δικά του τσάρτερ δεν θα δώσει εισιτήρια σε κανέναν!!!

Και βέβαια ο Ντέμης δεν έχει παρασυρθεί, δεν έχει οδηγηθεί από κάποιους «τρίτους» κακούς σε αυτό το κυνήγι φαντασμάτων, όπως πιστεύουν κάποιοι. Το κυνήγι του Ντέμη στους οργανωμένους οπαδούς δεν είναι κάποιο λάθος, δεν είναι ο εγωισμός του που τον οδηγεί σε τέτοιες πρακτικές όπως πολλοί πιστεύουν. (Τα περί καταπολέμησης της βίας δεν τα σχολιάζω καν). Απλά ο Ντέμης σαν γνήσιος εκφραστής της τάξης εκείνης των ανθρώπων που έχουν βρει στο χώρο του ποδοσφαίρου της χώρας μας, ευκαιρίες επιχειρηματικής δράσης και με γνώμονα να διασφαλίσει την πολυπόθητη για την εφαρμογή κερδοσκοπικών σχεδίων «κοινωνική ειρήνη», που επιδιώκει το σύστημα επαγγελματικής εκμετάλλευσης του ποδοσφαίρου για να προωθήσει τα σχέδια του, επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της σύγκρουσης.

Αν αναρωτιούνται κάποιοι γιατί αυτό συμβαίνει μόνο με τους οργανωμένους της ΑΕΚ, η απάντηση είναι «γιατί οι οργανωμένοι οπαδοί των άλλων ομάδων (κυρίως του ολυμπιακού και του παναθηναϊκού) λειτουργούν με όρους ιδιωτικού στρατού) απολαμβάνοντας έτσι την ασυλία-προστασία του εκάστοτε μεγάλου αφεντικού, έναν ρόλο που η οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απορρίψει πεισματικά από τα πολύ δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 80 ακόμα. Και βέβαια όταν λέμε οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εννοούμε την ORIGINAL, χωρίς να υποτιμώ την γνήσια, τίμια και σταθερή τοποθέτηση των ΠΕΙΡΑΤΩΝ όλα τα χρόνια της ιστορίας τους.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει αυτήν την ιστορία μπορούν να καταλάβουν τη κρύβετε πίσω από την υποτιθέμενη καταπολέμηση της βίας. Για όσους θυμούνται τα πάντα ξεκίνησαν πριν από το παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ. Αν μελετήσεις τα γεγονότα εκείνων των ημερών σου περνάει από το μυαλό πως το όλο σκηνικό ήταν προϊόν σκηνοθεσίας, λες και κάποιοι ήθελαν να συμβεί ότι συνέβηκε για να βρουν το πάτημα και να εγκαινιάσουν την εποχή της οπαδοαπαγόρευσης.

Η ολομέτωπη επίθεση με στόχο να θίξει, να πλήξει: Το δικαίωμα των οπαδών της ΑΕΚ να δρα με κοινωνικούς συλλογικούς σκοπούς και αξίες για την υπεράσπιση της ιδέας, είναι ξεκάθαρη. Δεν την βλέπει μόνο όποιος δεν θέλει να την δει. Δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατό αυτοί που καλλιεργήσανε το κλίμα της οπαδοφοβίας μπορούν τώρα να κινηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση. Οι όποιοι ελιγμοί ενδεχομένως κάνει η ΠΑΕ θα είναι στην πρόθεση της να καλέσει ουσιαστικά τους οπαδούς πειθήνια να αποδεχτούν τις επιχειρηματικές της ορέξεις. Να αποδεχτούν, επί της ουσίας, και τον κεντρικό πυρήνα των θέσεων μιας Ανωνύμου Εταιρείας όπως είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ, έτσι όπως καταγράφεται και σε πλήρη σύμπνοια με τις κυβερνήσεις η πρόθεση να παραδοθεί ανεμπόδιστα ο αθλητισμός στις ορέξεις του επιχειρηματικού κόσμου. Αναλύοντας, ακριβώς αυτούς τους σχεδιασμούς, μπορεί να καταλάβει όποιος θέλει να καταλάβει γιατί ο κρατικός μηχανισμός στα πλαίσια της κατασκευής ποδοσφαιρικών γηπέδων έχει κατά καιρούς συνεργαστεί από τις ΠΑΕ ολυμπιακός, παναθηναϊκός, μέχρι και τις ΠΑΕ Πανιώνιος και Λάρισα, αποφεύγει όμως συναντηθεί με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, γιατί ένας μη κερδοσκοπικός φορέας είναι εμπόδιο στο γενικό σχεδιασμό που θέλει τα πάντα να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενταγμένα στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξυπηρετώντας ακριβώς αυτές τις απαιτήσεις, έχει θέσει σαν βασική διαπαιδαγωγική αρχή της την «κατασκευή» φιλάθλων με πελατειακή συνείδηση και πάντα πειθαρχημένων στη βαρβαρότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ1. Η παραπάνω απόψεις είναι αυστηρά προσωπικές, καλό θα ήταν να μην προσπαθήσει να τις «φορτώσει» κάποιος σε συγκεκριμένο σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ η σε οποιονδήποτε άλλο φορέα, πολιτικό κόμμα κτλ.

ΥΓ2. Ζητώ συγνώμη από αυτούς που διαβάζοντας την αλήθεια ξενερώνουν. Όμως όσοι ξενερώνουν από την αλήθεια οφείλουν ένα συγνώμη στον εαυτό τους.

Σχόλια